Activități extrașcolare

LICEUL BORȘA

 

Consiliul Școlar al elevilor, sub conducerea domnilor profesori, director adjunct Bota Sava, profesor de limba și literatura română Danciu Simona Maria profesor Timiș Mureșan Liana Maria și profesor Timiș Lenuța au lansat la nivelul unității de învățământ Liceul Borșa, activitatea Dragobete-sărută fete!

Dragobetele reprezintă sărbătoarea iubirii la români, în lumea satului românesc, până la jumătatea secolului al XX-lea, Dragobetele era sărbătorit pe 24 și 28 februarie potrivit cercetătorului Ion Ghinoiu, autorul volumului “Zile si mituri” și corespundea începutului primăverii când toată natura se trezea la viață. Astfel și omul a invățat să participe la bucuria naturii și după modelul zburătoarelor care-și caută perechea, fetele și băieții se întâlneau să sarbătorească dragobetele, pentru a rămâne îndrăgostiți pe tot parcursul anului.

Se pare că cine participă la sărbătoare a bucuriei și a iubirii, avea să fie ferit de bolile anului, iar gospodarii și noile perechi întemeiate sunt ajutați de Dragobete să aibă un an îmbelșugat.

Noi, elevii Liceului Borșa, proveniți dintr-un tărâm de poveste, cu munți înalți și falnici care stau de strajă țării și ape în a căror susur se doinește umbra strămoșilor și a vitejilor, vrem astăzi să subliniem încă odată că nu rămânem indiferenți la obiceiurile străvechi ale poporului român, sărbătorind autentic românește ziua de 24 februarie, Dragobetele.

Activitatea de astăzi subliniază tema iubirii într-o manieră modernă a concepției despre iubirea adolescentină, printr-un program care presupune prezentarea unor probe:

  1. Curăță balonul
  2. Karaoke
  3. Whisper challenge
  4. Declarație de dragoste
  5. Dans romantic

Elevii prezentatori ai activității sunt Timiș Luciana și Roman Găvrilă, iar pe măsura originalității lor și a depășirii probelor concursului, elevii concurenți vor fi recompensați cu premii și diploma de participare

 

            Premiul I constă într-un abonament la sală

            Premiul II elevii câstigători vor beneficia de serviciile salonului Caprice

            Premiul III paninoteca Bistro Aloha oferă o cină romantică

Astfel, am putea încheia cu un mesaj autentic

 

 

Dragobete

 

Dragobete, Dragobete

Primăvare și iubire

Peste inimi cu mult soare

Toți sperăm la fericire!

 

Într-o manieră caldă,

Într-un colț de rai, se pare

Dragobete aduce-n inimi

Flori de primăvară rare.