PAGINA DE MEDIU

    Schimbările climatice reprezintă o amenințare iminentă la adresa lumii în care trăim, dar cu toții putem face ceva pentru a le combate și pentru a construi un viitor mai bun. Cu acest scop am înființat clubul ”Green Life” în liceul nostru. Activitățile pe care le vom desfășura și proiectele pe care le vom derula ne vor ajuta să identificăm și să semnalăm corect problemele de mediu din comunitate autorităților competente, să luăm parte la acțiuni de voluntariat pentru protejarea mediului, refacerea florei și faunei, împăduririi, creării de noi spații verzi.

    Coordonatorul clubului este prof. Cristina Timiș și responsabilul clubului din partea elevilor este președinta Consiliului Elevilor, Laura Daniela Miclăuș.

      Vino și tu în comunitatea ”Green Life”! 

   

Alături de elevi din Portugalia, Italia, Spania, Turcia și Letonia, membrii clubului „Green Life” participă la proiectul eTwinning „Fight and Act for Climate, Teens!”. Proiectul abordează în mod specific prioritatea europeană, în context național, privind dezvoltarea durabilă și lupta împotriva schimbărilor climatice. Astfel, prin tematica abordată, proiectul
are potențialul de a crește gradul de conștientizare cu privire la provocările de mediu și schimbările climatice, deoarece activitățile oferite permit schimbări în comportamente, obiceiuri de consum și stiluri de viață.
     Proiectul își propune să conștientizeze elevii cu privire la încălzirea globală și schimbările climatice și să descopere noi modalități de învățare prin crearea unui mediu de studiu în care studenții pot dobândi cunoștințe și experiență la nivel local și european.

https://school-education.ec.europa.eu/ro/etwinning/projects/fight-and-act-climate-teens-fact/twinspace

 

În perioada în care s-a derulat programul „Săptămâna verde” în liceul nostru, membrii clubului”Green Life” au organizat un flash mob dedicat schimbărilor climatice.

https://youtu.be/ysrq7NdcLKs